Anasayfa > Şehir Hatları > Şehir Kültürü

Şehir Kültürü

11 Kasım 2015  |  0 yorum  |  Zeynep Bakır

Kahvenin en köpüklüsü böyle yapılır

Bazı bilgiler geleneksel bir süreçle gündelik hayatımıza girse de nasıl yapıldığı konusunda sapmalar olabiliyor. İşte size çok köpüklü kahve yapımı tarifi...

Kahvenin en köpüklüsü böyle yapılır

.Taze kavrulmuş, pudra inceliğinde çekilmiş Türk kahvesi çekirdeklerini kullanın. 


.Her porsiyon için bir tepeleme tatlı kaşığı (7-8 gram) kahveyi, boş ve kuru olan cezvenin içine koyun. 


.Kahvenin köpüğünün ideal kıvamda olması ve iyice kabarması için porsiyon miktarına uygun boyutta bir cezve kullanın.


.Arzu edilen miktarda şeker ekleyin. Az şekerli için, 1 küp şeker, orta şekerli için 1,5 küp şeker, şekerli kahve için iki küp şeker konması uygun sayılır. 


.Her porsiyon için bir kahve fincanını oda sıcaklığında su ile doldurun ve cezveye ilave edin. 


.Cezveyi ateşin üzerine yerleştirmeden önce malzemeyi iyice karıştırın. (Ateşin üzerine yerleştirdikten sonra kesinlikle karıştırmayın)


.Cezveyi düşük ayarda olan ateşin üzerine yerleştirin. Ortalama 3 dakikaya denk gelecek şekilde pişirin.


.Eşit köpük dağılımı için; kahve köpürmeye başlayacaktır. Köpük cezveden taşmadan önce cezveyi ateşten kaldırın ve köpüğü eşit şekilde kahve fincanlarına dökün. Sonra cezveyi ateşin üzerine yerleştirin. 


.İkinci kabarmada köpük yeniden yükselecektir. Bu defa fincanlara kahvenin tümünü servis edin. 

Kaynak: Tarif, Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği’nden alınmıştır. 

Bu yazı hakkında yorum bulunamamıştır. İlk yorumu siz ekleyebilirsiniz >

Yazıya Yorum Ekleyin

E-Bülten Listemize Kayıt OlunYeni ürünler, yazılar ve size özel önerilerimizden haberdar olmak için e-posta listemize kayıt olmak ister misiniz?