Anasayfa > Şehir Hatları > Tatlı

Tatlı

30 Ekim 2014  |  1 yorum  |  Ufuk Kaan Altın

Enginardan tatlı olur mu olur!

Enginarın faydaları anlatmakla bitmez ama bir de tatlısını deneyin.

Enginardan tatlı olur mu olur!

2012 yılı sonunda dostlarla yolumu Moda'daki Cibalıkapı Balıkçısı'na düşürmüş, hoş bir pazar günü öğleden sonrasını paylaşmıştık. Anılarımda yer etmiş güzel günlerden biri daha... Gazeteci meslektaşım sevgili Behzat Şahin'in sahibi olduğu balık lokantasına dair bir yazı da yazmıştım o günlerde. Milliyet'in günlük eki Cadde'de yayımlanan "Sığınılacak Bir Liman" başlıklı o yazıda ilginç bir tatlıdan bahsetmiştim, beni takip edenler hatırlayacaktır. İlginçliği, tatlıyla bağdaşması pek düşünülmeyecek ana malzemesinden geliyordu. Enginardan yapılıyordu bu tatlı zira. Behzat'ın İş Bankası Kültür Yayınları'ndan çıkan 'Cibalıkapı Balıkçısı'ndan ismini verdiği şık kitabından bu değişik ve son derece lezzetli tatlının tarifini alıntılıyorum sizin için. Afiyet olsun...

Malzemeler

Enginar (4 adet, ayıklanmış, bütün halde)

1.5 su bardağı toz şeker

Karamelize sos için

1 yemek kaşığı tereyağı

1 kahve fincanı toz şeker

Badem kreması için

1.5 su bardağı badem unu

1 tatlı kaşığı un

1 tatlı kaşığı irmik

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı tereyağı

1 kahve fincanı pudra şekeri

1 tutam vanilya

1 tutam tarçın

1 tatlı kaşığı rom

Tart hamuru için

1.5 su bardağı un

1 adet yumurtanın sarısı

5 yemek kaşığı tereyağı

1 kahve fincanı pudra şekeri

Silikon kalıp (4 bölmeli)

Yapılışı

Bir tencerede 2 yemek kaşığı şekeri karamelize edin. Sonra suyu, kalan şekeri ve enginarları ekleyin. Pişince enginarları alıp soğumaya bırakın. Badem kreması için bütün malzemeyi bir  kapta yoğurup hamur haline getirin. Buzdolabında 10 dakika beklettiğiniz hamuru merdaneyle açıp su bardağı yardımıyla 4 parçaya ayırın. Karamelize sos için  tereyağını ve 1 kahve fincanı şekeri bir tavada pişirin. Karamelize olunca sosu, silikon kalıbın her bir bölmesine birer kaşık olarak paylaştırın. Sosun soğumasını bekledikten sonra enginarların içini badem kremasıyla doldurup kalıba yerleştirin. Tart hamuru parçalarını bunun üzerine koyun. Üzerlerinde birkaç delik açmayı unutmayın. Tatlınızı 180 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuyunca üzerine kalan karamelize sosu döküp servis edin...

Bu yazı hakkında toplam 1 yorum bulunmaktadır. Sizde yorum ekleyebilirsiniz >

Yorumlar

Sezin Tuna
Yazan: Sezin Tuna   8.11.2014 15:41:25 - 15:41:24deneyelim bakalım tarifinizi, yorumlarımızı da paylaşırız

Yazıya Yorum Ekleyin

E-Bülten Listemize Kayıt OlunYeni ürünler, yazılar ve size özel önerilerimizden haberdar olmak için e-posta listemize kayıt olmak ister misiniz?