Anasayfa > Şehir Hatları > Şehir Kültürü

Şehir Kültürü

16 Aralık 2014  |  0 yorum  |  Sahi

Sofranızdan lezzet eksik olmasın.

Özel günlerin en güzel tarafı, tadının damakta kalmasıdır. Sadece benzetme değil bu. Gerçekten de lezzetli sofralar, unutulması zor sofralardır. Bu yılbaşında, kendinizi sınırlamadan içinizden geldiği gibi bir sofra kurun sevdiklerinize.

Sofranızdan lezzet eksik olmasın.

  • Geceye küçük ikramlarla başlamayı ihmal etmeyin. Hemen oturulan bir yemek masasında, hızını alan misafirleriniz hızlıca doyabilir. Aman diyelim dikkat, küçük ikramlar, ana yemek öncesi sakinleştirici olsun.     
  • Herkesin hindi yapmasına gerek yok. Masanızda mutlaka bir et, tavuk ya da balık bulunsun yeter. Ya da bütçenize göre bir ana yemek de tercih edebilirsiniz.
  • Yanına bir iki çeşit de zeytinyağlı koyarsanız, tadından yenmez tabii. Unutmayın, salata masanın çiçeğidir. Yine bir iki çeşit süslü salata ile birkaç çeşit meze tercih edebilirsiniz.     
  • Unutmayın bu özel gün masalarının olmazsa olmazıdır tatlılar. İşte burada kendinize bir alan açın. Özel bir tatlının peşinden gidin. Damakta bıraktığı o leziz tatla gönülleri fethedebilirsiniz. 
  • İçecek konusunda en azından bir iki seçenek sunun hiç değilse. Tercihe bırakmak en sağlıklısı. 
  • Tabii göze  de hitap etmeyi unutmayın. Yılbaşı deyince herkesin aklına ışıl ışıl sofralar ve kırmızı detaylar gelir. Öyle büyük bir şaşaadan bahsetmiyoruz. Bir iki mum koyup, bir kaç parça kırmızı detayla sofranızı güzelleştirebilirsiniz. 
  • Unutmadan, güzel bir meyve tabağı da geceyi sonlandıran leziz, hafif ve ferah bir ikram olur. Tabağı hazırlarken küçük sürprizler yapabilir, meyveleri farklı şekillerde keserek servis edin. 

    

        Şimdiden afiyet olsun.

Bu yazı hakkında yorum bulunamamıştır. İlk yorumu siz ekleyebilirsiniz >

Yazıya Yorum Ekleyin

E-Bülten Listemize Kayıt OlunYeni ürünler, yazılar ve size özel önerilerimizden haberdar olmak için e-posta listemize kayıt olmak ister misiniz?