Anasayfa > Şehir Hatları > Tatlı

Tatlı

19 Temmuz 2014  |  5 yorum  |  Zeynep Tokmak

Trendsetter baklava!

Etrafta hiç Tiramisu deseni diye bir şey duydunuz mu? 

Trendsetter baklava!

Tadının muhteşemliği bir yana şekil olarak da vazgeçemediğimiz baklavayı her yerde görmekten müthiş zevk alıyoruz. Lise zamanlarımızda okulun verdiği lastiği tutmayan lacivert soket çoraplardansa yanında, baklava deseni olan çoraplarımızla hepimiz daha havalı değil miydik?

Ne zaman girdi hayatımıza tam olarak bilmiyorum, belki de baklavanın ta kendisi kadar eskidir. Esas olan biz baklavayı nasıl sevdiysek yemekle yetinmeyip şeklini şemalini de her yerimizde görmek istedik. “Karo” diyeni var, “diamond line” diyeni var, “paralel kenar” diyeni var ama boşa çaba bunlar. Baklava deseni dediğin anda anlaşılırsın her yerde. Resmen modaya damgasını vurmuş bir tatlıdan söz ediyoruz. Tabii ki bizim tatlımız. Etrafta hiç tiramisu deseni diye bir şey duydun mu? Kim, nerede çıkardı bu akımı bilmem ama sonsuza kadar baklava deseni olarak kalacak adı. Kazaklarda, çoraplarda, hırkalarda milli tatlımızı üstümüzde taşımaya devam edeceğiz. 

Deseni ayrı güzel, tadı ayrı güzel. Sevmeyeni var mı diye sorsak belki birkaç kişi çıkar. Benim tercihimse her zaman fıstıklı baklava olacak. Allah’ım bir kuruyemiş bir tatlıya bu kadar güzel arkadaşlık eder mi? Eder!

Bu yazı hakkında toplam 5 yorum bulunmaktadır. Sizde yorum ekleyebilirsiniz >

Yorumlar

İnci Üstündağ
Yazan: İnci Üstündağ   6.8.2014 17:46:00 - 17:45:59Tiramisu deseni de iyiymiş. Bu arada kuru baklavalar enfes!
Gamze Solmaz
Yazan: Gamze Solmaz   15.8.2014 14:01:35 - 14:01:34Oooof canım çekti inanılmaz görünüyorlar :)
zeynep demirel
Yazan: zeynep demirel   22.8.2014 09:26:02 - 09:26:02millet olarak en önemli özelliğimiz harika damak zevkimiz var hele bakvala harikaaa
volkan diyaroglu
Yazan: volkan diyaroglu   9.4.2015 17:39:41 - 17:39:40O degil de Sahi'deki trilece mukemmel, yediklerimin arasinda en iyisi! Yanina da bir kahve. ohhh!
Esra Canturk
Yazan: Esra Canturk   14.6.2015 19:17:34 - 19:17:34Bir sanat eseri gibi 40 kat yufkanin sogan zari inceligine getirilip, her katinin antep fistigi ile doldurulmasi..kisaca yapimini seyretmek ayri bir keyif..hele bir de en ustteki tabakanin bicagi bastirdiginizda duydugumuz 'citiirt' sesini duyarak yemeye baslamak baska bir keyif..bence her baklava severin yapimini mutlaka gormesi gerek..ben verilen emegi gordukten sonra nerdeyse saygiyla egiliyorum onunde;))

Yazıya Yorum Ekleyin

E-Bülten Listemize Kayıt OlunYeni ürünler, yazılar ve size özel önerilerimizden haberdar olmak için e-posta listemize kayıt olmak ister misiniz?