Moda olan şeyler, hızlıca girer hayatımıza, sonra aynı hızla çıkar. Bu; yemekten içeceğe, kıyafetten saç şekline, hobilerden kişisel zevklere geniş bir alanı kapsar.
Ama bazı insanlar, bu akımların etkisine asla girmez. Neyse aradığı, beğendiği, istediği; peşinden gittiği odur. Müzik tutkunları tam da böyle insanlardır. Bir plak peşinde aylarca koşturan, bulduğu plağa hayranlık duyan ve müthiş bir özen gösteren insanlar, hakkaten pek çok kişiyi özendirecek bir dünyaya sahiptir.
Sanmayın ki bu tutku bulaşıcı değil. Etkisine aldığı herkesi öyle güzel sarıverir, sonra o zevk hayatın başka alanlarına öyle sıçrar, öyle güzel etkiler ki insanı... Zaten o yüzden bazı mekanlar mabed gibidir. Tıpkı Kadıköy Moda'daki “Rainbow” 45 gibi. Dünyanın dört bir yanından bulunmaz plakları orada görmeniz mümkün. Hepsinin ruhu ve hikayesi farklı. Tabii mekanın sahibi ve yaratıcısı Salih Karagöz'ün de öyle. Müziğe dair pek çok şeyi orada bulabilirsiniz, hatta çoğu zaman daha fazlasını. Karagöz'ün işini gücünü bırakıp böyle bir mekan yaratması da zaten bundan.
Hatta tutkunları bilir, dünyada plak turizmi diye de bir gerçek var. Raflardaki plakların sayısı artıyor. Özellerini bulması elbette zor. Ama işin keyfi; zor ya da kolay istediğine ulaşmanız. Karagöz, “Eskiden bir albümün peşinden koşmanız gerekirdi. Şimdi hangi şarkıyı isteseniz, hemen buluyorsunuz. Ama kayıp gidiyor sonra işte, hızlı tüketiyorsunuz. Plak avcılığı yapmanın heyecanı da, kişiye katkıları da çok büyük aslında” diyor.
Rainbow 45'te hard rock, heavy metal, rock'n'roll, blues, jazz, soundtrack, punk rock, yerli kategoriler ve elektronic kategorilerinde dört binden fazla plak bulunuyor. Yolunuzu düşürmenizde fayda var. Ne de olsa, kulağına ve insanın içine işleyecek seslere hepimizin ihtiyacı var. Öyle değil mi?
Yeni ürünler, yazılar ve size özel önerilerimizden haberdar olmak için e-posta listemize kayıt olmak ister misiniz?
Bu yazı hakkında toplam 8 yorum bulunmaktadır. Sizde yorum ekleyebilirsiniz >
Yorumlar