
Mutfakta tanrılaşanlar...
Sanattır mutfak, bir kimyadır. Ve şefler, ne kadar paylaşımcı olurlarsa olsunlar; sırlarla dolu insanlardır. ...
1983 İzmir Karşıyaka doğumlu. Karşıyaka Anadolu İletişim Meslek Lisesi'ni bitirdikten sonra, önce İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı, ardından da Ege Üniversitesi Gazetecilik bölümünü tamamladı. 2005 yılında tekrar İstanbul'a geldi, Cumhuriyet Gazetesi'nde çalışmaya başladı ve halen devam ediyor. Son iki yıldır da gazetenin özel ekler servisinde, gazetede yayımlanan ekleri çıkarıyor, röportajlar yapıyor. Sürdürülebilir Yaşam ve Gurme ekleri bunlardan yalnızca ikisi. 2011-2012 yıllarında Skytürk360 kanalında canlı yayınlanan Akşamüstü adlı kültür sanat programını hazırladı ve sundu, 100'ün üzerinde canlı yayın yaptı. Son iki yıldır Elginkan Vakfı Türk Kültürü Araştırma ve Teknoloji Ödülleri töreninin sunuculuğunu üstleniyor. Şimdilerde Cumhuriyet Gazetesi'nin yanı sıra, 46 adlı kültür sanat dergisi ile iRujj kadın dergisine yazmaya ve röportaj yapmaya devam ediyor.
Sanattır mutfak, bir kimyadır. Ve şefler, ne kadar paylaşımcı olurlarsa olsunlar; sırlarla dolu insanlardır. ...
Gelin sizi çikolatayla yeniden tanıştıralım. Marketlerde, özel dükkanlarda ya da şekercilerde ve pastanelerde satılan çikolatanın geçmişini ne kadar i...
Mutluluğun bilenen bir zararı yok, çikolata da mutlu ettiğine göre... ...
Göz yanılır mı? Bazen yanılabilir. İnsanın her zaman baktığıyla gördüğü bir olmaz. Muhteşem bir tatlı var önünüzde. Ağzınızın suyu akıyor. Tek istediğ...
Keyfimizi, yaşam kalitemizi artıran, paylaşımları çoğaltan balkonları geri istiyoruz! ...
Sahi, özel lezzetlere sahip. Tatlılarından zeytinyağlılarına, et yemeklerinden balığına yerel lezzetlerin özel dokunuşları yer alıyor menüde. Hal böyl...
İstanbul’da lale mevsimi dendi mi akla ilk Emirgan düşer. ...
Ahmet Ümit’in İstanbul’u çok özel… Hele de Beyoğlu…Nereye giderse gitsin, hasretle döndüğü bir şehir burası. Özel köşeleri, kendini mutlu hissettiği s...
Ağaçlar çiçekleniyor, sessiz doğa görünürlüğünü haykırıyor. Öyle güzel bir hareketlenme başlıyor ki baharla birlikte, şenleniyor yeryüzü… Güneş her ge...
Malum havalar ısındı, günler uzadı, güneş iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladı. Hal böyle olunca, açık hava mevsimi de açıldı. Balkon keyfinin t...
Yazının başlığı “Balkonlarınız için dahiyane fikirler” olunca, eminim ki aklınıza hiç gelmemiş olanından bekliyorsunuz... Amerika'yı yeniden keşfe...
Giovanni Scognamillo, 60 yıldan uzun bir süredir sinema, fantastik edebiyat, bilimkurgu, korku edebiyatı üzerine kitaplar ve yazılar yazan; bu şehirde...
Kış mutfağında her yöreye ait özel lezzetler var. Hangi birini sıralasa insan, bir diğeri eksik kalır. Ama bazı lezzetler var ki, işte onlar vazgeçilm...
Kışın tadı her zaman ayrıdır. Gün gelir yazın sıcağı, güneşi özlenir, gün gelir yaz gelse de tatile gitsek denir. Ama unutmayın, her mevsimin güzelliğ...
Yeni yılın getireceklerinin sırrı aslında sizde saklı. ...
Yeni yıl geldi çattı. Yavaş yavaş ortalık ışıldamaya, etrafı parlak ışıklar, kırmızı detaylar sarmaya başladı bile. ...
Kaliteli zaman geçirmeyi bilmek önemli bir meziyet. Neticede bir şekilde hayatın koşuşturmasında yoğrulurken insan kendine bile gereken özeni gösterem...
Gazeteci, yazar Ahmet Sami Özbudakiçin İstanbul yaşadığı şehirden çok öte, ruhunu hissedebildiği, sokaklarını arşınladığı, yalnızca bakmadığı gördüğü;...
Sahne ve gösteri sanatları alanında performans yapabilmek amacıyla Sami Berat Marçalı ve Eyüp Emre Uçaray tarafından kuruldu ...
Gün başlıyor, bir seri kahve üreticisinden büyük boy kahvesini alan beyaz yakalı oradan işine devam ediyor. Bazen kendi termosuna aktaran ve gün boyu ...
Genç bir fotoğraf sanatçısı Ozan Çelik. İzmir'den İstanbul'a gelip objektifini Yedi Tepeli şehre çevirmiş. Tabii İzmirli ve her İzmirli gibi ş...
İstanbul dünyanın merkezi! Bu şehir size her zaman aradığınızdan fazlasını verir. İşte bu yüzdendir ki müzik burada bir başka dinlenir. Hem de her tür...
“Nerede o eski bayramlar?” Değil mi? ...
İyiyi de, güzeli de, huzuru da kendi yaratır insan. ...
Bayramların en güzel yanıdır paylaşmak. ...
Bir günde yedi tepeyi gezmek zor elbette. ...
İstanbul'un o kaosuna, insanı yoran karmaşasına, kendisinden uzaklaştıran mesafeleri artıran koşturmasına inat sakin bir Boğaz semti Boyacıköy. D...
Engin Güneysu mobil ve sokak fotoğrafçılığının Türkiye'deki önde gelen isimlerinden. ...
Sedat Yardımcı, aslen Cizreli. Türkiye'nin her yerini gezmiş. ...
Yaşanmışlıklar, anılar, dostluklar, sohbetler... ...
Eylül ayı, o güzel yüzünü gösterdi göstereli trafikte daha fazla bisikletli görür olduk. Havanın hafif serinlemesi, yazın güzel izlerini taşırken sonb...
Biraz değişikliğe ne dersiniz? ...
Gaziantep'te ve tatlı deyince, şöyle bir duracaksınız. ...
Yenilebilir sanat eserleri Türkiye için farklı bir kavram gibi dursa da, dünya bu yöne doğru gidiyor. ...
Bir yemek merakıdır gidiyor. Yemek programları çok izlenenler arasında, yarışmalar yapılıyor, okullarda bölümleri açılıyor, yazılan kitaplar, basılan ...
Moda olan şeyler, hızlıca girer hayatımıza, sonra aynı hızla çıkar. Bu; yemekten içeceğe, kıyafetten saç şekline, hobilerden kişisel zevklere geniş bi...
Cemal Süreya'nın da dediği gibi: “Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı!” ...
Her biri ayrı renk, her birinde ayrı hayatlar, ayrı hikayeler... ...
Yeni ürünler, yazılar ve size özel önerilerimizden haberdar olmak için e-posta listemize kayıt olmak ister misiniz?